Новини

Звання Почесного громадянина Буковини для оборонця Азовсталі та приміщення для інтернату з Луганщини: які рішення ухвалювали на сесії обласної ради. Фото

Сьогодні відбулося друге пленарне засідання дев’ятої сесії Чернівецької обласної ради.

Чернівецька обласна рада закрила сьогодні, 29 вересня, дев’яту сесію. Після майже чотиримісячної перерви, спричиненої війною, депутати розпочали сесійне засідання 15 вересня, яке перервала повітряна тривога. Сьогодні відбулося друге пленарне засідання цієї сесії.

Так, обранці ухвалили рішення посмертно відзначити званням Почесного громадянина Буковини поета, захисника України Сергія Баламутовського (Скальда), котрий пішов добровольцем на фронт ще 2014 року, а під час повномасштабного вторгнення росії відважився разом із побратимами вирушити гелікоптером на підмогу оборонцям Маріуполя. Він загинув під час оборони Азовсталі.

Цей титул також отримала гранатометниця Павліна Николаєвич, котра продовжує захищати Україну в статусі командира гранатометного відділення 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

Крім того, під час сесії депутати підтримали клопотання про нагородження Почесною відзнакою Верховної Ради України кандидата історичних наук Василя Карпа, який є заступником декана факультету історії, політології та міжнародних відносин ЧНУ ім. Ю. Федьковича.

З-поміж іншого на сесії також погодили передачу в оренду комунальних приміщень у Красноїльську для психоневрологічного інтернату з міста Попасної, що на Луганщині. Більше сотні підопічних разом із працівниками інтернату переїхали до Буковини після повномасштабного вторгнення рф. Вони розселилися в комунальних установах нашої области. Проте згодом адміністрація закладу попросила обласну раду розмістити всіх підопічних під одним дахом.

Крім того, обласна рада делегувала своїх депутатів як представників громадськости до складу поліцейських комісій Управління поліції охорони та Головного управління Національної поліції (ГУНП) в Чернівецькій області.

Так, до складу поліцейської комісії Управління поліції охорони ввійшли обранці Василь Каглянчук та Володимир Єленєв. Своєю чергою у поліцейській комісії ГУНП в Чернівецькій області інтереси громадськости представлятимуть Олександр Шкурідін і Василь Гончар.

Загалом, упродовж двох пленарних засідань депутати розглянули всі 38 питань порядку денного.

Коментарі