Новини

В Україні створили Ініціативу справедливості для розшуку воєнних злочинців

За російських воєнних злочинців даватимуть винагороду.

Фото: Настоящее время

В Україні створили фонд «Ініціатива справедливості» (JIF), який збиратиме інформацію про російських воєнних злочинців та виплачуватиме за неї винагороду. Фонд також сприятиме їх засудженню та покаранню.

Про це повідомив співзасновник JIF Станіслав Асєєв — український журналіст, колишній бранець бойовиків так званої ДНР та автор книги-збірки «В ізоляції».

«Ідея проста: ніхто не може приїхати до України, зґвалтувати її жінок, катувати чоловіків та поїхати назад до рф, гадаючи, що йому це минеться», – пояснив Асєєв.

Як він зазначив, фонд працюватиме у взаємодії з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України. Також збиратиме інформацію про конкретних злочинців і формуватиме профілі на кожного з них. 

На сайті JIF уже є профілі ігоря гіркіна, командира «кадировського» підрозділу «ахмат» Анзора Бісаєва, персоналу донецького концтабору «Ізоляція» та інших.

За словами Асєєва, JIF має стати своєрідним українським Центром Візенталя, який після Другої світової війни розшукував катів єврейського народу.

«JIF створюється не на рік, не на два, а на десятиліття: ми розуміємо, що шукати цих потвор будемо стільки, скільки вони існуватимуть. Але коли росія дійде до рівня 1990 року, а росіяни будуть стояти в довжелезних чергах за самогоном, проклинаючи вже мертвого путіна, — гроші за цих потвор на сайті будуть для них цілим статком. І починати треба вже зараз», — сказав Асєєв.

До складу публічної команди JIF увійшли військовий кореспондент і правозахисниця Джанін ді Джованні, вчений Ігор Козловський, ветеран ФБР Карен Грінуей, звільнена з полону волонтерка-парамедикиня Юлія «Тайра» Паєвська, адвокат і ветеран Масі Найєм. 

 

Коментарі