Новини

Чернівецька область рухається у бік «червоної» зони — Ляшко

Регіони-аутсайдери з вакцинації рухаються у бік «червоного» рівня епіднебезпеки.

Фото: Facebook-сторінка Віктора Ляшка

Голова Міністерства охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів, що в західних областях низький рівень вакцинації від COVID-19. Тому там фіксують спалах захворюваности.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на його виступ у Раді.

Зокрема Івано-Франківська та Рівненська області мають один із найнижчих рівнів охоплення курсом вакцинації — 36% та 42% дорослого населення відповідно. Наразі вони перебувають у «червоній» зоні.

«Регіони-аутсайдери з вакцинації активно рухаються у бік “червоного” рівня епіднебезпеки. Найвищий ризик швидкого переходу до “червоного” рівня наразі мають Закарпатська, Волинська, Чернівецька, Львівська, Вінницька та Сумська області», — повідомив він.

За словами міністра, в найближчі тижні Україна вийде на пікові значення захворюваности на COVID-19. Очікують 40-60 тисяч осіб на добу.

Він зазначив, що регіони-лідери з вакцинації перебувають у «жовтому» рівні епіднебезпеки та мають одні з найнижчих рівнів шпиталізацій та зайнятости «ковідних» ліжок із киснем.

«Регіони-лідери — Київ, Київська та Полтавська області — демонструють 53-75% вакцинованого дорослого населення повним курсом», — повідомив Ляшко.

Коментарі