Новини

Євросоюз надав Україні 600 мільйонів євро макрофінансової допомоги

Це вже другий транш допомоги Європейського Союзу. Його надали з метою допомоги в подоланні економічних наслідків пандемії COVID-19.

Фото: REUTERS

За підсумками 23-го саміту з ЄС Україна отримала 600 мільйонів євро макрофінансової допомоги. Про це повідомив Президент Володимир Зеленський у твітері.

Зокрема Зеленський висловив подяку президенту Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн та віцепрезиденту Валдісу Домбровскісу за співпрацю та підтримку реформ.

Нагадаємо, 22 квітня 2020-го Європейська комісія вирішила надати пакет макрофінансової допомоги у розмірі трьох мільярдів євро для десяти країн-кандидатів та членів Східного партнерства з метою допомоги в подоланні економічних наслідків пандемії COVID-19. Із цих фондів для України призначили 1,2 мільярда євро.

Також Україна та ЄС 29 вересня 2020 року підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо виділення цих коштів. Він містить низку умов, серед них — прогрес у сфері реформ та активна співпраця з МВФ.

Раніше «Шпальта» писала, що Європейський Союз виділив Україні транш для забезпечення макрофінансової стабільности країни. У грудні 2020-го Єврокомісія виділила Україні 600 мільйонів євро за програмою макрофінансової допомоги, пов’язаною з COVID-19.

Коментарі