Новини

Нові й суперукомплектовані: Буковина отримала 23 карети «швидкої»

19 автівок уже доправили в область. Ще 4 прибудуть найближчим часом.

Фото Чернівецької ОДА

Буковина отримала 23 нові машини екстреної медичної допомоги. Їх закупило Міністерство охорони здоров’я України за програмою «Сприяння розвитку системи екстреної медичної допомоги».

Як передає пресслужба Чернівецької ОДА, 19 карет уже доправили в область. Ще 4 прибудуть найближчим часом.

«Ці нові суперукомплектовані машини екстреної медичної допомоги назавжди змінять епоху старих радянських допотопних УАЗиків, які ми бачили на наших дорогах. І в яких пацієнта часом трусило більше, ніж це дозволяв його стан здоров’я. Оновлення парку «швидких» – результат плідної взаємодії всіх гілок влади: уряду України, Президента та обласної державної адміністрації, – зазначив Сергій Осачук.

Область отримала машини трьох марок: Renault Master, Citroen Jumper та Volkswagen Crafter. Це — карети класу «В», які є базовими для надання невідкладної допомоги. Також отримали класу «С» — реанімобілі, оснащені апаратом штучної вентиляції легень.

У нових каретах «швидкої» є дефібрилятори, пульсоксиметри, інфузомати, обладнання для іммобілізації хворого. Також у машинах є автоматична подача кисню, яка вкрай важлива під час транспортування інфікованих коронавірусом.

Автомобілі оснащені також кардіографами з функцією телеметрії. Тобто результати дослідження можна передати в режимі реального часу для консультації у центр екстреної медичної допомоги. Це прискорить встановлення діагнозу та дозволить лікарям швидко ухвалити рішення щодо адекватного лікування.

Виконувач обов’язків директора Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Єленєв зазначив, що за останніх пів року заклад отримав 45 нових «швидких». Із них 22 заклад придбав за кошти від Національної служби здоров’я України, а ще 23 закупило МОЗ.

Раніше у МОЗ повідомляли про те, що регіони України отримають понад 400 нових автомобілів швидкої допомоги.

Коментарі