Інтерв'ю, Після ТБ

«Після ТБ»: тріо «Girls in Jazz» про участь у «Голосі країни»

Сестри Діана, Маріана і Тетяна про любов до співу, створення авторських пісень і наслідки участи у телевізійному шоу.

На фото Маріана (зліва) Діана (посередині) і Тетяна

Тріо «Girls in Jazz» з’явилося 7 років тому. Сестри вирішили створити свій гурт і розвивати джаз. Дівчата зізнаються, що любов до співу у них із дитинства. 

«Всі ми співали з дитинства, потім почали займатися іншими справами, і спів відійшов на другий план. Мені стало не вистачати творчої реалізації. Попри те, що ні в кого з нас немає музичної освіти, це хобі переросло в роботу», – каже Діана.

«Хотіли отримати оцінку своєї творчости»

На проєкт «Голос країни» дівчата вирішили піти завдяки ініціативі Діани.

«Я взагалі люблю придумувати різні експерименти. На проєкт вирішили піти, бо хотілося якогось розвитку. Чесно, я дуже скептично раніше ставилася до такого роду проєктів. Але якось знайомий запитав, чому б нам туди не піти. Я, як усі, думала, що там усе куплено. І навіть не пам’ятаю, коли стався той переломний момент, і я вирішила, що треба йти. До цього ми декілька років співали і хотіли зрозуміти, чи варто далі продовжувати», – зауважує Маріана.

Тож на проєкт дівчата пішли й заради того, щоб отримати оцінку своєї творчости від музичних експертів. «Голос країни» – це не лише четверо людей, які сидять у кріслах. Це – величезна команда музикантів, педагогів із вокалу, сценаристів, режисерів».

Дівчата тішаться можливості заспівати на головній музичній сцені країни і зауважують, що «Голос» – це крутий досвід для них.

«Інколи зйомки були до ночі, до четвертої ранку. І ніхто не знав точно, коли вони закінчаться. Було дуже багато учасників. На передкастингу – 15 тисяч, а ми ввійшли у сотню тих, які потрапили на проєкт. Ми не могли у це повірити, бо не йшли туди з метою перемогти, хоча треба було. А просто хотіли взяти участь у шоу. У мене навіть був квиток до Німеччини – настільки ми не вірили, що потрапимо на проєкт. Нам за два дні зателефонували і сказали, що ми пройшли. Тому я була змушена скасувати поїздку», – зауважує Тетяна.

«Великий мінус проєкту» 

Дівчата кажуть, що на кастинг пішли ледь не в останній день, тому і турбувалися, що не потраплять на «Голос».

Найбільше засмутило те, що учасникам не можна було обирати пісні самостійно.

«Ми в усьому покладалися на професійну команду. Інших варіантів не було, адже необхідно підписати договір про те, що ти погоджуєшся на всі умови. У нас був англомовний репертуар, російськомовні пісні ми не співаємо. На той час ми хотіли поповнити його українськими піснями», – розповідає Діана.

Дівчата зауважують, що «Голос країни» – це не лише спів. Тут співаки повинні докласти трохи більше зусиль, щоб сподобатися глядачам і запам’ятатися журі.

За проєктом співачки скучили, але постійно про свої виступи на шоу думати не мали часу, адже були зайняті творчістю. Тому постпроєктного синдрому на собі тріо не відчуло.

Ще раз узяти участь у «Голосі країни» тріо не збирається, а от про інші співочі шоу задумується.

Дівчата зауважують, що проєкт дав їм більше впевнености у собі і своїх співочих можливостях. 

«Ми усвідомили, що робимо свою справу. Отримали круту оцінку творчости. Після проєкту повернулися натхненні і з бажанням розвиватися. Саме з цього моменту і почався більш серйозний етап нашої творчости», – каже Діана.

«Про авторські пісні»

Завдяки «Голосу» тріо «Girls in Jazz» став відомим на всю Україну та й за її межами. Разом із медійністю додалася велика кількість підписників і шанувальників. Дівчата отримували натхненні повідомлення і жодних нападів від недоброзичливців.

«За весь період нашої творчости я не пригадую, щоб нам щось негативне писали. У нашому репертуарі є різні музичні напрямки: і поп, і фанк, і свінг, і рок-н-рол. Основна мета нашої творчости – щоб у людей після нашого виступу залишалося відчуття свята. Ми свою енергію направляємо на людей і отримуємо задоволення від зворотного зв’язку», – зауважують учасниці тріо.

Завдяки проєкту дівчат почали частіше запрошувати на виступи. Вони розповідають, що часто замовники надають перевагу саме учасникам «Голосу країни». Це як «якісна печатка на гурті і дає зрозуміти, що ми створюємо якісний продукт. Участь у телевізійному проєкті додає статусу, збільшує рівень довіри шанувальників».

Проєкт спонукав дівчат до реалізації нових творчих планів. Проте карантин пригальмував дещо втілення задумів. Попри це, дівчата не опускають руки, а творчі плани тримають у таємниці.

«Нас часто запитують, чи не хочемо ми співати авторські пісні. Хочемо! Але ми зрозуміли, що наше тріо – це не проєкт авторських пісень. Ми виконуємо переспіви. Ми думаємо над тим, щоб створити окрему лінію нашої творчости з авторськими піснями. Щойно карантин завершиться, я впевнена, ви почуєте від нас приємні новини», – підсумовує тріо.

Фото Ліліани Іонашку

Коментарі