Інтерв'ю, Після ТБ

«Після ТБ»: учасник «Голосу країни» Олександр Мельник

Колишній лікар про те, яку роль в його житті відіграє музика, про карантин і перший аншлаг у Чернівцях.

Олександр Мельник – учасник 9 сезону «Голосу країни». Минулого року він спробував свої сили у співочому конкурсі. 

Співак каже, що хвилювався під час виступів, хоча на генеральних репетиціях був упевненим у собі.

«Перенервувався»

«Коли почався ефір, я настільки перенервувався, що пив багато води і все одно вийшов на сцену з відчуттям сильного «сушняка». Реально було складно співати. Тим більше, що я не хотів виконувати пісню, яку мені нав’язали. Через це я дещо засмутився», – розповідає Олександр.

Хлопець каже, що конкуренцію на шоу постійно «підігрівали». Хоча це його не збивало з пантелику, бо він про конкуренцію не думав.

«Я думав про те, як заспіваю сам. Лиш би не «облажатися». Адже є якісь важкі вокальні моменти, під час яких ризикуєш зірвати голос. І я думав більше про це, ніж про конкуренцію», – зауважує Олександр.

 

«Частіше запрошують виступати»

Олександр каже, що проєкт дав лише позитивні зміни у житті, з’явилася упевненість у собі.

«До проєкту я боявся сцени. А зараз, коли виходжу на будь-яку, порівняно з тією з «Голосу», це здається дрібницею. А ще участь у «Голосі країни» – хороша резюмешка, щоби виступити на якісь іншій крутій співочій платформі», – зауважує Олександр.

Ще один плюс проєкту – впізнаваність та крута можливість співпрацювати з іншими музикантами.

«До «Голосу» у мене не було варіантів когось покликати заспівати разом, бо могли не погодитися. А зараз більші шанси на те, що я запропоную і зі мною заспівають».

Після проєкту Олександра стали частіше запрошувати на виступи. Хоча і до «Голосу» він виступав, але не так часто. Відмовляється хлопець лише від виступів на весіллях.

Щодо ненависті від людей, Олександр каже, що її майже не було. Хіба якісь «вкиди» у коментарях на ютубі під відео з батлу. 

«Були моменти, коли упереджено ставилися через мою англійську. Хоча іноземці виступ на батлі хвалили, їм сподобалося. А наші – чіплялися. Це цікаво, чому носії мови слухають цю музику і їм подобається, а наші – навпаки, «знатоки» англійської мови. Наприклад, після батлу з Наташою я вилетів, хоча мені здається, що це було несправедливо. Бо я відчував себе у цій дуелі сильнішим. А коли я зайшов у ютуб почитати коментарі, там за мене було 70%. Тоді мені було удвічі приємніше, аніж якби я виграв», – зауважує Олександр.

Олександр каже, що від участі у «Голосі країни» отримав лише позитивні емоції, крутий досвід. А от карантин добряче вдарив по творчій діяльності. Через пандемію не хоче наражати себе та інших на небезпеку, тому виступи  припинив. 

«Хотілося б зробити квартирник, але можливості немає, бо не хочу наражати на небезпеку. Але ця відсутність живих  виступів перед глядачами – це сумно», – зауважує Олександр.

«Організував перший міні-сольник»

Хлопець каже, що після проєкту думав спробувати свої сили у «Х-факторі». Але після перегляду декількох ефірів зрозумів, що це – не його контент. А ще майнула пропозиція ще раз взяти участь у «Голосі», але Олександр вирішив, що йому немає сенсу туди йти. 

«Я не зачепив аудиторію. Я не записав пісень, не зняв кліпів. Навіщо мені йти туди? Варто спочатку підготуватися, знайти у собі силу волі записати свої пісні, і тільки після цього йти на такі платформи і реалізовувати себе», – підкреслює Олександр.

Після участі у «Голосі» Олександр наважився організувати свій міні-сольник.  

«Міні-сольник – один з найяскравіших спогадів. Коли ми робили афішу, то я сумнівався, чи прийдуть люди. Прийде там мама, тато, 10 людей назбирається. Це було у Целанівському центрі. Зрештою, настільки багато людей прийшло, що стояли навіть на вулиці. Я хотів це зробити класно, притягнули туди апаратуру. Пам’ятаю, що за 5 хвилин до початку прийшло троє людей. Я подумав, що якщо ще 5 людей прийде, то буде добре. А за 10 хвилин прийшло стільки людей, що не було взагалі як стояти. У той момент я був щасливий і хотілося зробити б  таке ще», – зауважує Олександр.

Хлопець сам пише пісні і одна з найпопулярніших – «Притон». 

«Раз моя сестра проходила по Турецькій площі і там якісь хлопці співали цю пісню. При тому, що я її нікуди не викладав. Моя сестра зупинилася, зняла їх виступ і скинула мені зі словами: «Чи не знаю я цю пісню?». При чому, хлопці ще говорили, що є такий музикант Саша Мельник і це його пісня», – каже хлопець.

Олександр зауважує, якщо займаєшся музикою, то це треба робити розвиваючи свою творчість. 

«Я спостерігаю, як певні групи починали з творчими амбіціями. А в підсумку, стали на цей порочний шлях весіль і вже багато років у цьому крутяться. Мені такий спосіб заробітку не цікавий», – зауважує музикант.

Зараз Олександр хоче записати декілька пісень. А вже по завершенню пандемії – втілювати свої музичні плани у життя.  

Фото Ліліани Іонашку

Коментарі