Новини

Чернівецькі школярі стали волонтерами, зібравши кошти на два кисневих концентратори

Кошти збирали впродовж трьох днів, техніку передали обласній клінічній лікарні.

Фото надала адміністрація ліцею

Адміністрація Багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей, що у Чернівцях, спільно з педагогами, батьками та учнями закладу упродовж трьох днів (28-30 квітня) зібрали майже 50 тисяч гривень у рамках всеукраїнської соціальної ініціативи #ПідтримуюЛікарів.

За зібрані кошти придбали кисневі концентратори VisionAire та Millennium M5, їх уже 2 травня передали до пульмонологічного відділення Чернівецької обласної клінічної лікарні.

«Ми сучасні люди і в більшості своїй спостерігаємо за соцмережами та ситуацією у країні та світі. Бачимо, як нелегко зараз нашим медикам, бо, не зважаючи на те, що багато устаткування зараз надходить, труднощі залишаються. Гадаю, волонтерством можна навчити дітей головного – не стояти осторонь, допомагати. З цим медзакладом я була знайома через те, що сама деякий час там лікувалася, тому, маючи контакти Світлани Коваленко – завідувачки обласної клінічної лікарні, –зв’язалася з нею телефоном. Ми уточнили, чого саме не вистачає, і плекали надії, що вдасться зібрати гроші на концентратор. Ми оголосили про початок акції у вівторок, а вже в середу сума пожертв перевищувала 30 тисяч. Звісно, ми не сподівалися на те, що так багато діток і батьків відгукнеться» розповідає директорка ліцею Марина Семанюк.

Директора ліцею уточнила, що проблем із коштами не було, вони радше виникли з пошуком потрібної техніки:

«Коли ми почали шукати концентратори, виникали труднощі – їх справді важко знайти, однак нам вдалося. Адміністрація не знала, чи зможемо ми на виручені з акції кошти придбати хороший апарат, а сталося так, що нам їх вистачило на дві технічні одиниці. Це було для нас щастям, час справді нелегкий, але діти та батьки показали свою соціальну активність. Сума вражає, бо зібрали її добровільно, у короткі терміни і провели абсолютно прозоро – кожен міг моніторити надходження через фейсбук».

До збору коштів долучилися також доброчинці, які дізналися про акцію з соціальних мереж, каже директорка закладу. Великий внесок зробили й учні випускних класів, що пожертвували своїми заощадженнями на випускні урочистості.

«Одна людина ніколи не може зробити всього, тому я дякую всім, хто взяв участь в акції. Спільними зусиллями сьогодні можна допомогти лікарям, які щоденно рятують людські життя» додала Марина Семанюк.

 

Коментарі