Поради

Курси та онлайн-лекції вдома на дивані. Як із користю провести час під час карантину

«Шпальта» зібрала добірку безкоштовних курсів в інтернеті для самоосвіти: виступи на TEDxKyiv, курси WiseCow, курс Coursera від професорів Стенфордського університету та інші.

Фото Thought Catalog, unsplash.com

В Україні триває карантин з обмежувальними заходами, який оголошено до 3 квітня. Цей час удома можна провести з користю. Аби не було часу піддаватися паніці, займіться саморозвитком та самоосвітою.

«Шпальта» зібрала для вас добірку найцікавіших безкоштовних онлайн-лекцій та курсів.

Курси WiseCow

Платформа є відеолекторієм, який пропонує безліч курсів з історії, культури, літератури, живопису, кіно, моди, фотографії та журналістики. Також на ресурсі можна знайти тематичні статті.

Readmodo 

Це літературний проєкт, метою якого є розвиток культури читання та об’єднання читачів України.

На сайті є два основні розділи: «Статті» — де зібрані інформативні матеріали про читання, літературу та культуру, а також «Що почитати?» — де зібрані відгуки та підбірки книжок для прочитання.

ВУМ online

Перша дистанційна платформа громадської освіти Відкритий університет майдану (ВУМ) пропонує безкоштовні освітні курси від провідних викладачів бізнес-шкіл, громадського сектора, оформлені у формі відеолекцій, практичних завдань і контрольних запитань.

Курс Coursera від професорів Стенфордського університету

З 12 березня по 31 липня відкрито безкоштовний доступ до більш як 3800 курсів і 400 спеціалізацій від провідних університетів і компаній світу, серед яких Лондонський університет, Єльський, Університет Джонса Гопкінса, IBM, Google, Intel тощо.

Виступи на TEDxKyiv

Платформа TEDxKyiv виклала у вільний доступ відео виступів, які прозвучали в рамках конференцій формату TED у Києві.

Онлайн-курси Prometheus

Платформа онлайн-курсів Prometheus відкрила більше 100 безкоштовних занять для дистанційного навчання.

Папа-бренду від Fedoriv Agency

Креативне агентство Андрія Федоріва відкрило безкоштовний доступ до онлайн-курсу Папа бренду, присвяченого «таємним знанням» маркетингу і пошуку натхнення для підприємців, маркетологів та інших.

Лекції на Кураж Базарі

Усі лекції, що відбулися на Кураж Базарі, серед яких «Метаболічний раціон» Наталії Самойленко, «Природа сейлів або соціальних обіймів» Зоряни Нагребельної, «Як книга може замінити похід до психолога» Лізи Данилевської та інші.

Bang Bang

До 17 квітня у дизайн-бібліотеці будуть безкоштовними курси з таких тематик: дизайн-мислення, UX-дизайн, типографіка, ілюстрація, вебдизайн, програмування, графічний дизайн, леттерінг і каліграфія, мистецтво, шрифт.
http://bit.ly/2WsGdhI.

Також раніше «Шпальта» зібрала добірку цікавих віртуальних екскурсій найвідомішими музеями світу. 

 

Коментарі