Новини

У Чернівцях відкрили мурал із зображенням Івана Миколайчука. Фото

На фасадах міських будівель планують зобразити також Володимира Івасюка, Ольгу Кобилянську, Йосифа Шмідта, Сіді Таль та інших знаменитостей краю.

5 вересня у Чернівцях відкрили мурал із зображенням Івана Миколайчука. Великий портрет видатного буковинського актора розмістили на фасаді будинку на Головній, 142 біля кіномистецького центру імені Івана Миколайчука. Мурал створили у рамках мистецького проєкту «Видатні особистості з нами». На фасадах міських будівель у майбутньому планують зобразити також Володимира Івасюка, Ольгу Кобилянську, Йосифа Шмідта, Сіді Таль та інших знаменитостей краю.

Роботи виконали художники Kailas-V, Роман Партола та Андрій Пальваль. Замовник мурала – управління культури Чернівецької міської ради.

За словами керівниці управління культури Чернівецької міської ради Юлії Сафтенко, митці з Харкова приїхали до Чернівців у п’ятницю і вже наступної середи здали об’єкт. На створення муралу пішло чотири з половиною доби.

«Левова частка муралів Києва – це робота цих людей. Ми планували втілити такий проєкт ще минулого року, але довгий час не могли підготувати стіну. Для втілення задуманого задіяли людей із багатьох сфер. Знаєте, дуже важко вибрати саме такий малюнок, такий портрет, щоб догодити всім. І тут треба брати відповідальність на себе. Я за сміливі проєкти. Я за те, щоб експериментувати і приносити щось нове у наші Чернівці. Цьогоріч відзначає своє 40-ліття фільм «Вавилон XX». У нас на фасаді, власне,  зображений кадр із цього фільму, в якому Іван Миколайчук виступив ще й режисером. Я дуже пишаюся, що наші «Видатні особистості» сьогодні почали жити», – розповіла Юлія Сафтенко.

Фото Євгенії Калюжки

Коментарі