Новини

Замість випускного – тур Європою. Учні чернівецького ліцею відмовилися від святкувань у ресторані

27 червня випускники всім класом поїдуть у Відень, Будапешт і ще декілька європейських міст.

Випускники Чернівецького ліцею №1 відмовилися від традиційного святкування випускного вечора у ресторані. Замість цього одразу після вручення атестатів учні, класні керівники обох класів та деякі батьки вирушать у тур Європою.

За словами школярів ліцею, вартість туру складає приблизно 155 €. Кажуть, що такий нетрадиційний спосіб відзначення випускного може бути дешевшим, а вражень від такої поїздки буде набагато більше.

Випускники відвідають Відень (Австрія) та Будапешт (Угорщина). По дорозі матимуть змогу завітати до декількох європейських містечок.

Адміністрація ліцею підтримує ідею. Керівництво навчального закладу вважає, що так діти отримають хороші спогади про закінчення навчання.

«Ідея виникла у моїх батьків. Вони озвучили її на батьківських зборах. Моїм однокласникам та паралельному класу ця пропозиція сподобалася», – розповів у коментарі «Шпальті» випускник 11-Б класу Артур Березовський.

За словами хлопця, найбільше він очікує провести вечір на теплоході по Дунаю у Будапешті. Каже, що це прекрасна нагода відпочити після насиченого навчального року, провести час з друзями та насолодитися культурою Європи.

Класна керівниця 11-Б класу Ольга Марченко розповіла «Шпальті», що вона охоче підтримала таку ідею та допомагала в організації туру. Варіанти, куди поїхати, почали розглядати ще з минулого року, адже раннє бронювання давало можливість суттєво зекономити. Поїздку спланували так, щоб у випускників була і святкова вечеря в ресторані, і прогулянка. Не зраджуватимуть і традиції випускників – будуть зустрічати сонце.

«27 червня, одразу після вручення атестатів, ми їдемо до Відня. Там ми перебуватимемо цілий день, буде екскурсія містом. На вечір вирушимо в Будапешт, там і ночуватимемо. Ввечері у нас буде прогулянка на катері по Дунаю. Власне, тут у нас і буде святкова вечеря з легким фуршетом. Потім ми гулятимемо по набережній, влаштуємо фотосесію. Після цього сідаємо на автобус і їдемо в угорські Карпати. Ми піднімемося на оглядовий майданчик найвищої гори Кекеш, щоб зустріти світанок. Після цього повернемося до Чернівців.», – розповіла пані Ольга.

Учителька впевнена, що такий випускний обійдеться учням набагато дешевше, ніж святкування в Чернівцях.

Таку альтернативу випускного у ліцеї №1 запропонували вперше. В поїздку їдуть обидва класи, а це 41 учень. Імовірно, традицію підтримають і наступні випускні класи школи.

Про незвичний випускний у ліцеї знають і в управління освіти ЧМР.

«Вдень учні отримають атестати та медалі. А ввечері школи святкують. Хтось у ресторанах, хтось узагалі відмовився від бенкетів. Ліцей №1 організували співпрацю з турфірмою та їдуть разом у маленьку поїздку. Ми цю співпрацю з турагенствами пропонували багатьом школам, можливо, це буде не поодинокий випадок. Ми просили розглядати такі варіанти, адже це додає родзинки та гарних вражень учням», – розповів Сергій Мартинюк у коментарі «Шпальті».

Нагадаємо, двоє учнів цього ліцею здобули максимальний бал на ЗНО з математики.

 

 

Коментарі