Новини

На Буковині збудують дев’ять сучасних амбулаторій сімейної медицини

Їх зведуть на умовах співфінансування.

Дев’ять нових приміщень амбулаторій загальної практики – сімейної медицини збудують на умовах десятивідсоткового співфінансування у Чернівецькій області. Будівництво окремих амбулаторій уже розпочали.

Як інформує директор комунального некомерційного підприємства Глибоцького центру ПМСД Глибоцької міської ради Марія Мельничук, після урочистого освячення місця майбутньої амбулаторії групової практики у селі Чагрі, будівельники вже розпочали роботу на об’єкті, – передає medcv.gov.ua.

«Приміщення амбулаторії буде дуже сучасним, з широкими дверима задля доступності для маломобільних груп населення, великими вікнами тощо. Його будуватимуть за проектом європейського типу, який обрали для всіх аналогічних новобудов в Україні. Для зручності мешканців нове приміщення амбулаторії зведуть у самому центрі Чагра поруч із нинішнім», – зазначила Марія Мельничук.

Крім Чагра, до кінця року у Глибоцькому районі також планують розпочати будівництво амбулаторії моно-практики у селі Опришени. Також триває відповідна підготовча робота щодо реалізації проекту у Молодії та Тарашанах.

 

Коментарі