Новини

Як у Чернівцях голосували за підвищення тарифу на проїзд у тролейбусах. Фото

Переважною більшістю голосів учасники слухання проголосували за підвищення тарифу до економічно обґрунтованого – 4,50 гривні. 29 листопада у Чернівцях відбулися громадські слухання щодо зміни тарифів на проїзд у громадському електричному транспорті (тролейбусах).

Переважною більшістю голосів учасники проголосували за підвищення тарифу до економічно обґрунтованого4,50 грн. Але чернівчани і надалі платитимуть за проїзд у тролейбусі 3 гривні, різницю суми – одну гривню п’ятдесят копійок відшкодовуватиме бюджет міста.

Читайте також: Збільшення вартості проїзду у тролейбусах. Чому у Чернівцях планують підвищити тарифи та на скільки

Пропозицію підвищення тарифу до 4,5 гривні запропонував під час обговорення голова громадських слухань, голова громадської ради при виконкомі Володимир Дорош.

За словами начальниці планово-економічного відділу департаменту ЖКГ Ольги Гладешевої, під час розрахунку нового тарифу на проїзд орієнтувалися на збільшення податків для підприємства, зростання цін на електроенергію та прожиткового мінімуму. 

Також на громадських слуханнях обговорювали питання запровадження електронних квитків та встановлення електронних інформаційних табло для чіткого розпорядку руху. Наразі вирішили, що планують зробити це до 1 березня. 

Окрім цього, у Чернівцях через ремонтні роботи на деякий час скасують нічні тролейбуси.

Фото Ірини Болести

 

Коментарі