Новини

На українських дорогах стануть обов’язковими велодоріжки

Велосипедні доріжки та велосипедні смуги слід влаштовувати на територіях житлових і промислових районів.

Район Луцьк

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює ДБН (державні будівельні норми), зокрема, в частині організації велосипедного руху вводить обов’язкове проектування велосипедних доріжок і смуг під час нового будівництва та реконструкції доріг.

Відповідна норма міститься у новому документі ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці та дороги населених пунктів».

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе, йдеться на офіційному сайті міністерства.

«У новому ДБН щодо вулиць і доріг ми ввели обов’язкове проектування велодоріжок і смуг на дорогах та прописали чіткі вимоги щодо їх влаштування та параметрів», — сказав він.

Згідно із новим планом, велосипедні доріжки та велосипедні смуги слід влаштовувати на територіях житлових і промислових районів, комунально-складських зон, на магістральних вулицях безперервного і регульованого руху, вулицях місцевого значення, селищних та сільських дорогах, що забезпечують під’їзд велосипедистів до житлових, громадських будинків, промислових підприємств, об’єктів масового відвідування, відкритих автостоянок і гаражів.

 

 

Коментарі