Новини

Чернівці мають унікальний потенціал. На Urban Talks Lviv & Chernivtsi ділились практиками розвитку успішного міста

Презентація кращих практик міста відбулась за участю міського голови Львова Андрія Садового. 

13 червня у Центрі культури «Вернісаж» відбувся захід Urban Talks Lviv & Chernivtsi.

Це платформа для дружнього діалогу, у межах якої делегація зі Львова презентувала концепцію розвитку міста і його найуспішніші практики в різних сферах.

Презентація кращих практик міста відбулась за участю міського голови Львова Андрія Садового. 

«За 12 років роботи мера я вже маю певний досвід, і одного разу подумав, чому б не передати цей досвід іншим містам, та заодно подивитися, як живуть люди, які  цікаві проекти у них є. «UrbanTalks» вже провели в Рівному, Житомирі, — сказав він.

– У світі немає жодного міста, де б не було проблем. Але це потрібно усвідомити, визначити орієнтир, яким місто має бути в майбутньому, розробити стратегію і слідувати їй. Треба трохи попрацювати і допомогти міській раді. Ви маєте унікальний потенціал, ми зобов’язані відкрити потенціал Львова і Чернівців», — зазначив Андрій Садовий. 

За його словами, у кожному місті України є багато проблем — і у Львові, і в Києві, та головне – мати бажання їх вирішити.

«Ми готові вас приймати у себе. Ми маємо бути відповідальні за наші міста. Чернівці мають унікальний потенціал. Треба разом працювати і більше залучати громадських активістів. Я вас люблю і буду робити все можливе, щоб в Україні місцеве самоврядування було під захистом, бо це фундамент», — сказав Андрій Садовий.

Також під час заходу Андрій Садовий зауважив, що Чернівці — це одне з найкрасивіших міст України.

У рамках зустрічі обговорили успішні кейси просторового планування, інтегрованого розвитку, велоінфраструктури, озеленення міста, створення екосистеми для розвитку стартапів. 


Фото Антоніни Вишневської

 

 

Коментарі