Новини

Чому чернівчани без індивідуального лічильника заплатять дорожче за газ

Споживачі, які відмовляються від встановлення лічильника, заплатять за газ майже втричі дорожче.

zt.20minut.ua

Близько чотирьох тисяч індивідуальних лічильників газу встановить підприємство споживачам у Чернівцях ще до кінця цього року. ПАТ «Чернівцігаз» планує завершити державну програму по безкоштовному встановленню газових лічильників та забезпечити облік у 100% споживачів. Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Чернівцігаз».

«Є споживачі, які відмовляються від лічильників, хоча закон зобов’язує до цього як компанію, так і споживачів. Згідно із кодексом ГРМ, у разі відмови від встановлення приладу обліку, споживачі будуть сплачувати за спожитий газ по граничних нормах, а це майже втричі вище норми», – каже фахівець зв’язків з громадськістю ПАТ «Чернівцігаз» Вікторія Голодняк.

«Згідно з Кодексом ГРМ, у випадку відмови від встановлення індивідуального лічильника, за такими особовими рахунками газорозподільна компанія повинна проводити нарахування за граничними нормами, тобто 18,3 куб. м на 1 особу або ж здійснити відключення від газопостачання таких споживачів».

З початку 2018 року у Чернівцях підприємство встановило чотири тисячі приладів. Наразі без комерційного обліку газу залишилося 4,8% споживачів.

Крім того, від початку дії програми з безкоштовного встановлення лічильників газу побутовим споживачам ПАТ «Чернівцігаз» забезпечило 95,2% населення індивідуальними лічильниками.

 

Коментарі