Новини

Під ратушею мітинг. Хто та чому прийшов під стіни міської ради

Близько 9.00 під стіни міської ради прийшли чернівчани, аби підтримати міського голову Олексія Каспрука.

Від ранку під стінами ратуші зібралося декілька десятків людей. Під будівлею встановили екран, де транслюють засідання сесії міської ради.

Мітингарі із плакатами на підтримку міського голови Олексія Каспрука кажуть, що прийшли сьогодні, аби не допустити незаконне зняття мера.

Методистка Чернівецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Тамара  Мінченко розповіла «Шпальті» чому сьогодні вийшла на акцію протесту.

«Ми неодноразово приходили під стіни міської ради, сьогодні прийшли підтримати Олексія Каспрука. Нині на сесії мали розглядати питання про відставку мера, але ми (містяни)  вважаємо, що на це немає права. Якщо вже назріло таке питання, то хочемо щоб були вибори, люди самі мають обрати депутатів, але це не має право робити партія «Рідне місто», бо вони взагалі проти нашого міста. За три роки депутати цієї фракції нічого не зробили, а ще більше принесли шкоди Чернівцям. Ми задоволені діяльність Олексія Павловича, він старається, він народний, бо до нього в будь-який час може прийти людина зі своєю проблемою, він підтримає», – повідомила вона.

 

До мітингарів вийшов секретар міської ради Василь Продан та декілька депутатів. Також на мітингу можна було побачити колишнього мера Чернівців Миколу Федорука та нардепа Максима Бурбака.

«Міський голова закликав людей, аби вони прийшли його підтримати. Є багато його підлеглих, зокрема директори шкіл, керівник управління освіти», – розповів у коментарі «Шпальті» Василь Продан.

Також він зазначає, що під міську раду прийшли і прихильники «Рідного міста» хоча виходити на мітинг їх ніхто не закликав. 

«Ми нікого не запрошували, бо це небезпечно, збирати в одному місці людей, які є прихильниками різних політичних партій».

Частина мітингарів зайшли до сесійної зали, решта спостерігають за роботою депутатів на екрані на вулиці.

 

/

Іван Сірецький,  Христина Тимофійчук.

 

 

Коментарі